top of page

Wanneer Coaching?

Ben je op zoek naar sturing, helderheid of een spiegel op het gebied van wonen, werk of relatie?
Ik bied ook losse coachingsgesprekken en/of trajecten aan. Ik kijk dan samen met je naar je levensvragen of problemen, en hoe je kunt toewerken naar een doel dat je zelf formuleert. Kort en bondig: ik stel vragen en spiegel de antwoorden. Het is de bedoeling om je aan het denken te zetten, je in beweging te brengen! Dus een verschuiving van denken naar doen. “Van stollen naar stromen”.
 
het coachings programma
* Doelformulering
* Toekomst visualisatie
* Hindernissen inventarisatie
* Lessen uit het verleden
* Benodigd zelfbeeld voor de toekomst.
 
doelformulering
Doelformulering is bedoeld om na te denken over het geen je anders wil. Verheldering van het doel door te weten hoe, waar, wanneer en met wie je je doel wilt bereiken. Ook het in kaart brengen van het belemmerende gedrag. Wat houdt je tegen om je doel te bereiken.
 
toekomst visualisering
Toekomst visualisering laat een beeld ontstaan met aantrekkingskracht. Iets om naar toe te werken! Iets om naar uit te zien! Zo word je gestimuleerd om te bewegen in de richting van een aantrekkelijk toekomstbeeld. Dream it, live it, do it!
 
lessen uit het verleden
Welke aanleiding ligt ten grondslag aan de situatie die op dit moment is ontstaan? Wat is het proces in je leven dat telkens terugkomt? Wat zijn herkenbare patronen. Ben je bang om te veranderen of ben je bang wat er gebeurt als je veranderd bent. Wie ben ik als ik geen problemen meer heb? Dan ben je de persoon die je wilt zijn. Die zijn gestelde doelen heeft bereikt en kan leven vanuit geluk en mogelijkheden.
 
zelfbeeld
De wijze waarop je jezelf ziet beïnvloedt je gedrag. Zo binnen zo buiten. Wat je ziet, voelt en denkt dat de werkelijkheid is, zo zie je de wereld. Maar als je anders naar mensen, de wereld en situaties kijkt, verandert je leven. Je kunt de ander niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Doe dat ook, en je zult zien dat de wereld een veel fijnere plek is om in te leven. Je creëert je eigen werkelijkheid. Je creëert jezelf, je creëert je leven. Iedere dag is een nieuwe dag om dingen anders te doen. Het is nooit te laat voor verandering.
 
 
bottom of page