top of page

Emotieve therapie bij Eveline ruimt op, confronteert, brengt nieuwe inzichten, helpt oud materiaal los te laten. Ik vond het fijn dat er ruimte was voor humor, dat Eveline me met gekunde hand terug stuurde naar mijn gevoel als ik in mijn hoofd was terecht gekomen. En ik was verbaasd hoe oude wonden, trauma's, waar veel pijn zat in heel korte tijd bijna zakelijk kon worden, dat je er naar kon kijken en de pijn loslaten.

 

Ik ben erg blij dat ik daarna nog 2 healings heb gedaan bij Eveline, heel andere manier van werken, maar sloot erg goed aan en ruimde nog weer andere zaken op.
Bij de healing lig ik, ben ik passief, Eveline is in actie met geluiden, beweging, gezang, trommel, aanraking. En toch gebeurt er veel met me innerlijk. Er komen beelden op, die me iets zeggen over mensen in mijn leven, situaties, trauma's. Ze krijgen een plek, ik voel waar aandacht nodig is en direct is Eveline daar ook. Naderhand bespreken we de beelden en wat er gebeurd is. We blijken van zelfde beelden verschillende onderdelen te hebben gezien en ze vullen elkaar aan, maken het beeld completer en zorgen dat ik los kan laten of juist niet. Dat ik zie dat ik ergens iets mee moet.

De healing is voor mij een hele goede aanvulling geweest op de therapie.

 

Alles werkt nog na. Ik vond het geheel een kadootje aan mezelf en aan mijn weg verder in het leven.

En Eveline is gewoon ook een fijn mens.

 

 Jan 

De healing ga ik vrij open in en we bespreken vooraf niet wat mijn issues zijn. Eveline begint met een korte uitleg en een ontspanningsoefening. Daarmee voel ik dat ik in mijn hoofd zit, me onzeker voel en kan ontspannen.

 

Daarna ga ik op de grond liggen. Ze start met een gebed en begint daarna te trommelen op haar trommel en ik voel direct al het effect op mijn lichaam. Ik merk ook dat ik allemaal gedachten heb. Ze begint met mijn buik.. Ze zingt, ze boert, ze klikt met haar vingers. Ze wiegt mijn heupen. Daarna mijn benen en voeten. Ik moet aarden. Daarna gaat ze via mijn hart omhoog naar de rest van mijn lichaam. Ik voel hoe mijn lichaam soms reageert en zij ook weer reageert. Mijn keel reageert het heftigste. “Ik mag het niet zeggen, ik mag het niet zeggen”, zegt Eveline namens mijzelf. Ik moet hoesten en krijg ook keelpijn. Aan het einde gaat ze terug naar mijn buik. Ik voel het warm worden en energie ontstaan. Zij verspreidt de energie. Ze bidt ter afsluiting en ik open mijn ogen.

 

Ik ben helemaal van de kaart en kan even niets zeggen. Mijn lichaam is heel gevoelig voor elke beweging. Ik voel me heel veilig bij haar. We praten stap voor stap na over wat er gebeurd is, per lichaamsdeel. In mijn buik brandt weer vuur en ze heeft iets weg gehaald bij mijn keel. Het klinkt een beetje abstract allemaal en ik voel het niet direct in mijn lichaam. We geven elkaar een knuffel en ik vertrek.

De dag daarna lijkt het alsof ik spierpijn heb. In mijn kaken, mijn keel en mijn buik. Terwijl ze niet hard heeft gedrukt ergens op. Het valt me op dat ik meer zeg wat ik voel. Tijdens mijn werk en ook privé. Eerst dacht of voelde ik iets en hield ik het voor me of zei een iets beschaafdere variant dan wat ik dacht. Nu spreek ik spontaner en zeg wat er mij op komt. ‘s Avonds heb ik de beste seks ooit met mijn vriendje en schreeuw schaamteloos de lurven uit mijn lijf. Ik weet zeker dat het te maken heeft met de healing. Het waren zo duidelijk mijn buik, hart en mond die open stonden en gedachteloos hun gang konden gaan! Het voelde fantastisch en bevrijdend!

 

Nu een week later voel ik mijn lichaam beter dan daarvoor, er is een soort rust in mijn lijf. 

Christa
Een healing van Eveline voelt voor mij als je overgeven aan een hogere macht, aan het weten zonder denken. Door Eveline geleid, die als vanzelf doet wat er nodig is om je systeem op te schonen van oude pijn, verdriet of energieen die niet lekker stromen.
Ik vond het heel bijzonder en een zeer warme ervaring waarin ik me heel erg gezien en gedragen voelde.
 
 
 
 

Kim 

Door ingrijpende gebeurtenissen in mijn jeugd, en op latere leeftijd ben ik een muur op gaan trekken. Ik heb mijzelf een overlevingsmechanisme aangeleerd om zo min mogelijk verdriet en pijn te hoeven voelen. Echter bereikte ik juist het tegenovergestelde met dit gedrag. Waar ik altijd zo bang voor was, gebeurde juist! Hierdoor was ik vaak depressief, voelde me erg eenzaam, ging me daardoor nog meer terugtrekken en kon niet van mezelf houden.

 

Destructief gedrag waar ik d.m.v. Emotieve Therapie vanaf ben gekomen. Ik ben bij Eveline Loerakker terechtgekomen en kan het een ieder aanraden bij haar aan te kloppen wanneer je je herkent in het bovenstaande. Ik heb Eveline als zeer prettig ervaren. Ik voelde me heel vertrouwd en begrepen door haar. Daarnaast vind ik het persoonlijk zeer prettig dat Eveline vrij direct is en "ingrijpt" op de momenten wanneer nodig.

 

Tijdens de eerste sessie (intake) wordt de "rode draad" in jouw leven besproken en ga je (haalbare) doelen voor ogen stellen. Het streven is om deze doelen aan het eind van de therapie behaald te hebben. Ik heb alle doelen die ik bij de intake gesteld hebt bereikt!

 

Ik ben blij en dankbaar dat Eveline op mijn pad is gekomen. Je doet het uiteindelijk allemaal zelf maar door Eveline haar goede begeleiding voel ik me als herboren. Mijn altijd moeizame relaties zijn gelijkwaardig geworden, ik durf weer te leven (angst was een rode draad in mijn leven) en zeer belangrijk; ik hou nu van mijzelf!!!

 

Om aan te geven d.m.v. een cijfer op een schaal van 1-10 (1=laag) hoe ik me voelde toen ik destijds begon geef ik een 3, nu bij het afsluiten van de therapie voel ik mij een dikke 8.   

Lisette

De sessies bij jou hebben me veel inzicht gegeven in mijn problemen, door een betere zelfkennis en door meer begrip te krijgen in mijn eigen karakter en ook tekortkomingen.

Door dit te begrijpen en ook door het te aanvaarden ben ik weer van mezelf gaan houden, mijn zelfrespect is er weer en ik kan weer rust vinden in mezelf.

 

Ik vond de sessies erg fijn om te doen, ook al was het soms confronterend, en daardoor ook zwaar, het heeft me erg opgelucht en veel geholpen. Ik ben door jou zo veel verder gekomen, er is zoveel gebeurd de laatste tijd, de dingen die moesten gebeuren zijn nu klaar en ik ben veel sterker en gelukkiger dan ik de laatste 10 jaar ben geweest.

 

 

Anneke

Maria 

Dank je wel voor je liefdevolle, open en spontane ontvangst vanmiddag. Vanaf je eerste begroeting was er voor mij vertrouwen en rust. Ik kon goed bij mezelf blijven en me overgeven aan wat er ontstond. 

De sessie was intens. De pijnplekken in mijn rug en buik heb je aangeraakt. Mijn enorme boosheid over jaren lang misbruik en de manier waarop mannen mij daarna hebben benaderd was blijkbaar zichtbaar. Je wist me te openen en hielp me ook los te laten. 
Wat me is bijgebleven is dat je me hebt laten opnemen in verbinding met de ‘kring van vrouwenengelen’, met kracht en zachtheid. Kernboodschap is: ik hoef het niet alleen te doen en ik mag mijn vrouwelijke kant gaan ontwikkelen. 

Na onze ontmoeting ben ik naar het bos gereden en ben naar de boom gegaan die in mijn verbeelding was tijdens de oefening. Ben neergestreken, blote voeten op de aarde gezet en heb genoten van de zon. 

De rest van de dag voel ik me tien kilo lichter, de strakke jas vol verdriet en strijd van de afgelopen jaren heb ik uitgedaan. Mijn rug en nek zijn warm, ontspannen en zacht. De rugpijn milder. 

Ik voel me goed, er is iets in mij in beweging gezet. Denk dat je me geholpen hebt die eerste stap te zetten in de richting waar ik wil zijn: naar nog meer authenticiteit en (zelf)liefde.

 

 

Ik kwam bij Eveline terecht op het moment dat mijn relatie met mijn partner niet goed liep. Na de zoveelste poging om er zelf uit te komen besloten we om hulp in te schakelen. Via internet kwamen we op de website van Eveline uit en omdat we beiden een goed gevoel kregen van Eveline besloten we een afspraak te maken. Tijdens het eerste gedeelte van de therapieperiode hebben we bij Eveline aan de keukentafel gepraat over oud-zeer wat bij ons beide nog aanwezig was. Het was een hele opluchting om hier open over te kunnen praten zonder ruzie te krijgen.  Eveline heeft de gave om de vinger precies op de zere plek te leggen zonder daar omheen te praten. Uit de sessies met Eveline gingen we altijd naar huis met concrete afspraken waar we thuis mee aan de slag konden. Tijdens de therapie leerden we elkaar weer op een andere manier kennen. Na een aantal sessies adviseerde Eveline ons om ook eens individueel te komen praten. Dat hebben we beiden gedaan.

Tijdens de individuele sessies met Eveline heb ik inzicht gekregen in mijn eigen handelen en ben ik samen met haar gaan werken aan het weghalen van bepaalde blokkades en ervaringen uit mijn eigen jeugd, verleden en mijn relatie(s).  Deze sessies waren een zeer goede aanvulling op de therapie die we samen volgden. Door de gesprekken tijdens deze sessies kwamen mijn partner en ik er onder andere achter dat wij te verschillend dachten over belangrijke aspecten binnen onze relatie. Het is heel fijn en prettig om daar op een rustige manier over te praten, iets wat wij voorheen in de relatie totaal niet konden. Geheel in onze eigen kracht hebben we uiteindelijk kunnen besluiten onze relatie te beëindigen met het goede gevoel dat wij er alles aan gedaan hadden. Iets wat voorheen waarschijnlijk niet op deze manier gelukt was maar wat voor onze dochter en het contact als ouders noodzakelijk is gebleken. Zelf ben ik daarna nog verder gegaan om mijn eigen traject af te maken. Als kers op de taart deed Eveline een healing waarin ik nog wat mooie en bijzondere inzichten meekreeg. Een unieke ervaring waarna ik volledig in mijn eigen kracht mijn eigen pad kan bewandelen.


Alle sessies met Eveline hebben ervoor gezorgd dat ik mijzelf weer helemaal teruggevonden heb en ik voel mezelf sterker en krachtiger dan ooit. Ik denk zelfs dat ik nu meer mezelf ben dan ik ooit eerder geweest ben. Hoewel je misschien in de eerste instantie denkt dat relatietherapie alleen succesvol is als de relatie gered is. In mijn/ ons geval was de uiteindelijke beslissing om op een fijne en vredige manier uit elkaar te gaan het beste wat we hebben kunnen doen.

 

 

Els

Begin 2018 voelde ik mij ontzettend rot. Ik was overspannen. Zowel op het gebied van studie als privé ging het erg slecht. Ik had de touwtjes niet meer in handen. Dit kwam onder andere doordat ik te lang niet naar mijn eigen gevoel (mijn hart) heb willen luisteren. Ik voelde mij zo ongelukkig en realiseerde mij dat dit zo niet langer ging. Ik kon al binnen één week bij Eveline terecht. Tijdens de intake gaf Eveline mij het vertrouwen dat zij mij kon helpen. Dat gaf mij een bepaalde rust en ook weer een beetje hoop.

 

Eveline is een mooi mens die bereid is om écht te luisteren en bovendien het beste met je voorheeft. Zij heeft mij op een prettige en liefdevolle manier weer terug op de rails gekregen. Daar ben ik haar erg dankbaar voor. Zij heeft mij laten inzien wat voor mij echt belangrijk is in het leven en wat ik eigenlijk wil. Daarnaast heeft zij mij geleerd dat je je angsten alleen kunt overwinnen door ze recht aan te kijken in plaats van er van weg te draaien.

 

Dankzij Eveline durf ik (meer) op mijn gevoel te vertrouwen en mijn verstand vaker uit te schakelen. De sessies waren soms zwaar en confronterend, maar het was het dubbel en dwars waard. Door de sessies bij Eveline zit ik weer goed in mijn vel en ga ik de toekomst vol vertrouwen tegemoet! 

 

 

Nadia 

Mijn healing bij Eveline heb ik als  zeer bijzonder en effectief ervaren.

Het enige waar ik last van had , dacht ik, was een tennis arm. Het bleek dat ik de energetische pijn van mijn moeder bij mij droeg. Ik heb dit zelf heel heftig gevoeld in de sessie. Sinds de sessie is de pijn weg. Ook is naar voren gekomen dat ik niet in mijn vrouwelijke energie zit. Dit omdat ik mijn moeder niet accepteer zoals zij is. Daardoor voel ik me niet heel. Eveline geeft dan ook tips wat je daar aan kan doen.

 

Mijn verslaving roken is aan bod gekomen en de reden waarom ik rook. Ik moet meer mijn mening geven en niet alles binnen houden. Er kwam voor mijn gevoel heel veel vuil uit mijn keel en longen en heb ik heel veel gehoest. Ik heb sinds de sessie niet meer gerookt. Ook mijn gevoeligheid kwam naar boven , dat ik over mijn grenzen heen ga en daardoor zo vaak hoofdpijn heb.

 

Al met al heel confronterend want ik dacht dat ik toch al veel verwerkt had na een jaar therapie. Ik zou iedereen aanraden om zeker 1 keer naar Eveline toe te gaan. Je moet het zien als een totale bodyscan die wordt gedaan.

 

 

Marian 

bottom of page