top of page

Gedragstherapie nodig?

Iedereen heeft wel eens problemen of zit ergens mee, dat is heel normaal. Maar als je er zelf niet uit komt kun je therapie volgen om je problemen op te lossen. Gedragstherapie is een vorm van therapie waarbij we jouw gedrag door middel van therapie leren begrijpen. Met behulp van gedragstherapie gaan we samen aan de slag om vastzittende emoties (dingen waar je last van hebt, zoals angst, verdriet en boosheid) aan te pakken. Beperkend gedrag zal hiermee opgelost worden.

 

De basis van gedragstherapie ligt dus in het heden. Waar heb je last van? Welk ongewenst gedrag vertoon je? Vervolgens gaan we terug naar je verleden. Hoe is dit gedrag ontstaan? Wanneer worden de emoties die dit beperkende gedrag creëren getriggerd? 

 

Een nieuwe vorm van gedragstherapie is Emotieve therapie. Ik heb gemerkt dat deze vorm van gedragstherapie erg effectief is. 

 

Emotieve therapie

Emotieve therapie gaat terug naar ervaringen waar je nog steeds last van hebt, en de daarbij horende emoties zoals angst, verdriet, en boosheid, om ze zo te kunnen verwerken. Ik help je om inzicht te krijgen in waarom je je op een bepaalde manier gedraagt. Beperkend gedrag waar je last van hebt noemen we een overlevingsmechanisme. Zoals eten als je heftige emoties ervaart, woede uitbarstingen, de verantwoordelijkheid voor je gedrag bij andere mensen neerleggen, je slachtoffer voelen van anderen, geen contacten aangaan, terugtrekken in jezelf, jezelf wegcijferen, geen grenzen stellen, niet voor jezelf durven opkomen.

Ik help je te ontdekken wat je overlevingsmechanismen zijn zodat je die kunt oplossen. Inzicht is de eerste stap naar verandering. Daarnaast verwerk je de emotie die hieraan gekoppeld is. Deze emotie voel je als spanning in je lichaam, bijvoorbeeld pijn in je buik van de boosheid, pijn in je keel van de angst om iets uit te spreken, of de angst slaat om je hart. Integratie van deze lichaamsspanningen in je buik, het centrum van je gevoel, maakt dat de ervaren emoties en beperkende gedragingen op- houden te bestaan. Emotieve therapie is een variant van regressie- en reïncarnatie therapie die snel en efficiënt werkt.

Emotieve therapie gaat uit van het probleem in het ‘hier en nu’. Vanuit het hier en nu, voel je de emoties op het moment dat die is ontstaan, en krijg je inzicht in het gedrag dat je hebt ontwikkeld om met je emoties om te gaan. Nadat je inzicht hebt gekregen en gevoeld hebt wat er is, laat je het los door het te integreren in je buik. Emotieve therapie werkt bij angst, verdriet, schuldgevoel, boosheid, depressie, en andere emotionele problemen, zoals rouwverwerking. Burn-out en lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, benauwdheid, vermoeidheid. Ook beperkende gedachtes die steeds terug komen, piekeren en malen kunnen door Emotieve therapie verholpen worden. Emotieve therapie helpt ook bij relatieproblemen, vriendschappen aangaan of houden en seksuele problemen. Ook psychische problemen, bijvoorbeeld door werk/studie of werkeloosheid kunnen door Emotieve therapie verdwijnen.

Merk je dat je telkens op een bepaalde manier reageert naar anderen waardoor je conflicten krijgt en wil je dat niet meer? Voel je je angstig, verdrietig, boos en onzeker over dingen die in het verleden gebeurt zijn? Ervaar je dat je telkens hetzelfde gedrag vertoont en wil je dat anders?  

 

Besluit dan nu om je leven te veranderen! Ik kan jou met behulp van Emotieve therapie begeleiden om emotionele balans te voelen, weer in je kracht te staan, vanuit rust reageren op je vrienden, familie en collega’s, positief naar de toekomst te kijken, weer blij en tevreden zijn met jezelf.

De kennismaking en intake

Je vertelt wat je probleem is, je vertelt je levensverhaal gekoppeld aan het probleem, je stelt doelen, en je visualiseert een toekomt zonder je huidige problemen. Na de intake heb je alle ruimte om te voelen of je wel of niet door wilt gaan.

De sessies

Je kunt ervoor kiezen één of twee sessie te doen omdat je een bepaald probleem aan wilt pakken. Of je kunt kiezen voor een proces therapie. Dit is een serie van negen sessies: eerst een intake waarin je doelen stelt die je met de therapie wilt bereiken. Vervolgens drie sessies rondom de basis emoties angst, verdriet en boosheid, vervolgens twee sessies waarin liefde voor jezelf en, hoeveel cijfer ik mezelf weg om een liefdesrelatie in stand te houden aan bod komt. Sessie zeven; innerlijk kind en blijdschap sessie hoe krijg ik de blijdschap weer terug in mijn leven, sessie acht wat is jouw beperkende kernovertuiging (blokkade), die ervoor zorgt dat je telkens weer dezelfde problemen ervaart. Bijvoorbeeld; ik mag er alleen maar zijn als ik zorg voor anderen. Sessie negen helpt je om de dingen in je leven makkelijker te realiseren en weer in de flow te komen. 

 

 

Gedragstherapie nodig?
bottom of page